Dressings & inbouwkasten

Tegenwoordig worden in veel bouw of verbouwprojecten een ruimte voorzien een dressing of inbouwkast.

Dit is zeer makkelijk te begrijpen aangezien ze niet alleen overzicht en gebruiksvriendelijkheid creëren, maar ook toelaten om zelfs kleine ruimtes optimaal te benutten.

 

 

Om een funtionele dressing te ontwerpen moet je niet alleen rekening houden met de opbergruimte, maar zeker ook met de aanpalende kamers. 

Bij Amerhout worden alle dressings en inbouwkasten altijd op maat gemaakt, zodat ze perfect in uw interieur passen. Natuurlijk houden wij ook rekening met al uw wensen qua kleur, indeling, concept, opbouw ... , en vinden we steeds een oplossing voor ieders budget.

Praktische tips voor het creëren van uw perfecte dressing of inbouwkast ...

° Een dressing of inbouwkast als aanhangsel van de slaap of badkamer ziet er wel leuk uit, maar is niet altijd even praktisch. Een betere opstelling is tussen de slaapkamer en de badkamer, waardoor deze ruimte bijzonder functioneel wordt.

° Bij het inplannen van een dressing wordt de wasplaats dikwijls vergeten. Wil je de woning niet steeds doorkruisen met volle wasmanden, dan plaats je die best in elkaars nabijheid. Indien de wasplaats zich op een andere verdieping bevindt, plaats je de dressing of inbouwkast best zo dicht mogelijk bij de trap. Je kan natuurlijk ook altijd een valluik met kokers maken zodat uw vuile was rechtstreeks in de wasplaats terecht komt.

 

° Dressings op maat zijn steeds de beste oplossing, en zijn heel interessant wanneer je een kleine of moeilijk in te richten ruimte hebt die je optimaal wil benutten. 

° Schuine wanden kunnen perfect ingevuld worden alsook speciale eisen zoals bv. grote schuifwanden.

° Hou altijd rekening met de minimum afmetingen van kasten waarin kledij opgeborgen moet worden. Bv. voor hangkasten min.diepte van 60cm en ophangruimte van 125cm. Voor legplanken heb je dan weer een diepte van 45cm nodig. Voor het comfortabel aankleden in een dressing hou je best rekening met een vrije ruimte van ongeveer 125cm.

 

Tips voor het inrichten van een dressing ...

° Waarop moet met letten ? Een dressing moet vooral functioneel en onderhoudsvriendelijk zijn

° Invallende licht kan ervoor zorgen dat je kledij gaat verkleuren, al is voor het kiezen van kleren daglicht wel ideaal

° Door te kiezen voor verstelbare legplanken benut je zoveel mogelijk ruimte, en kan je de kasten ook steeds zelf aanpassen

 

 

 

° Aangezien er zeer dikwijls geen daglicht aanwezig is kies je best voor een goede verlichting (liefst wit licht)

° Om het licht zoveel mogelijk te benutten kan je gebruik maken van grote spiegels die de kamer ook groter doen aanvoelen

° De dressing wordt meestal blootvoets gebruikt, en daarom is een parket dan ook de ideale vloerbekleding (voelt warm aan)

° Een zitelement mag niet ontbreken

° Je kan uw kast best indelen volgens de seizoenen en bv de iets moeilijker bereikbare kasten gebruiken om te wisselen tussen zomer -& winterkleding

Meer mogelijkheden om uw interieur optimaal te benutten 

Bij Amerhout kan U steeds terecht om uw plannen te bespreken. Samen met onze klanten vinden we steeds de ideale oplossing.

Kasten op maat, dressings, schuifwanden (verschuifbare scheidingswanden), schuifdeurenwand ... mogelijkheden genoeg om aan ieders wensen te voldoen.

Aangezien we bij Amerhout over een eigen aterlier kunnen beschikken, zijn er steeds opties mogelijk om onze klanten hun eigen creaties te verwezenlijken.

° Standaard kasten zullen in sommige gevallen volstaan, maar spijtig genoeg niet altijd van toepassing. Amerhout voorziet zijn klanten steeds van maatwerk kasten van de beste kwaliteit.

° Hoe handig & stijlvol dressings ook zijn, er bestaan geen standaard afmetingen voor. Iedere ruimte is op zich bijna uniek, en vraagt maatwerk om optimaal te benutten.

 

 

 

° Een schuifdeurenwand is ideaal om een ruimte elegant en discreet af te sluiten, en heeft daardoor vele mogelijkheden.

° Scheidingswanden kunnen aparte ruimtes creëren, en ook hier is steeds maatwerk van toepassing. In tegenstelling tot een schuifdeurenwand behoeft een scheidingswand geen rail in het vloeroppervlak

° Optimaal benutten van beschikbare ruimtes is de laatste jaren sterk in populariteit gegroeid, en is tegenwoordig een must bij elke bouw of verbouwing.

° Kom gerust langs met uw plannen en bij Amerhout stellen we graag onze expertise tot uw dienst

 

 

Tip ...

hebt u nog ergens een lelijke electriciteitskast, blootliggende buizen, stopcontacten of andere zaken die u graag weggewekt zou zien ...

Bij Amerhout kunnen we u hiervoor een oplossing bieden. Ook voor deze toepassingen kunnen kleine maatwerkkastjes gemaakt worden. 

Uw interieur moet niet alleen praktisch, maar ook estetisch volledig aan uw wensen voldoen.

 


© 2019 Woodtexprojecten - All rights reserved - Development by First Things