Aandacht:

GEEN AFSPRAKEN MOGELIJK IN DE TOONZAAL VAN 10/07/2020 TEM 31/07/2020

Tijdens het bouwverlof blijft de winkel van Woodtex wel gewoon open! 

Binnendeuren

Waarom binnendeuren belangrijk zijn ...

Het kiezen van binnendeuren is iets waar men best goed over nadenkt. Een mooie en geschikte deur moet een verrijking zijn voor het interieur van uw woning, maar moet natuurlijk ook praktisch zijn. Wij bieden dan ook een zeer uitgebreid gamme aan kwaliteitsdeuren, die allemaal,  van A tot Z,  op maat en in verschillende kleuren (bv. gelakt in RAL-kleur), of bewerkingen (bv.olie of vernis) gemaakt kunnen worden.

Zoals U hieronder kan zien hebben wij de binnendeuren nog onderverdeeld in diverse types zoals : schilderdeuren, Theuma deuren, massieve deuren, Skantrae deuren, fineer deuren, HPL deuren (formica/polyrey), blokdeuren & schuifdeuren. 

In onze showroom kan U in alle rust deze deuren komen bekijken, en staan onze verkopers klaar met een gepast antwoord op al jullie vragen.

 

Binnendeuren in alle maten naar ieders smaak en interieur ...

*Schilderdeuren : Een schilderdeur is een vlakke deur die, zoals het woord zelf zegt, nog geschilderd moet worden. Er is in de meest gevallen wel al een eerste grondlaag voorzien. Schilderdeuren zijn beschikbaar in alle maten, en zijn altijd op maat te verkrijgen mits een kleine meerprijs. Je kan deze deuren nog onderverdelen in verschillende categoriën zoals celrooster, tubespaan & volspaan. Er bestaan ook geluidswerende of brandvertragende schilderdeuren, maar hierover kan je meer uitleg terug vinden in onze andere categoriën ivm deuren (Branddeuren en Technische deuren).

 

 

 

Vlakke schilderdeuren hebben meestal een kader uit naaldhout, met een kern uit honinggraadkarton (celrooster deur) of een spaanplaat met hole buizen (tubespaan deur), of een massieve spaanplaat (volspaan deur). De ene deur biedt al iets meer stevigheid dan de andere, al naargelang het gekozen type. Indien U bv. zou kiezen voor een schilderdeur waarin we een glasopening moeten voorzien (incl.plaatsing glasset), raden we aan om hiervoor een volspaan deur te kiezen. Een celrooster deur zou hiervoor niet aan de eisen voldoen. 

 

*Theuma deuren : Theuma deuren bieden ons een uitgebreid gamme aan kwaliteitsvolle deuren, ... van schilderdeur tot afgewerkt deurgeheel, met alle mogelijke deurvullingen, en ze kunnen ook op maat gemaakt worden.

 

        

 

- Witlakdeuren ... een witlakdeur is een deur die in elk interieur past, de perfecte stijl van eenvoud. Door de unieke, hoogwaardige witte laklaag voldoen deze deuren aan de hoogste kwaliteitsnormen. Deze deuren zijn ook verkrijgbaar in luxe designvariant, ... de designline (meer hierover in onze beschrijving van designdeuren).

Witlakdeuren hebben een hoge krasvastheid en lichtbestendigheid. Ze worden afgelakt in zijdeglans (EBC) of zijdemat (UV). Deze deuren kunnen indien gewenst geleverd worden met het FSC-keurmerk, en zijn bijzonder duurzaam en milieuvriendelijk.

 

 

- Mecoral deuren ... mecoral deurengehelen staan voor kwaliteit, duurzaamheid en een mooie uitstraling. Deze deuren & kozijnen hebben de uiterlijke kenmerken van echt hout, en passen daardoor zowel in moderne als klassieke interieurs.

Mecoral deuren zijn beschikbaar in veschillende motieven en kleuren, en zowel met horizontale als verticale houtnerf. Ze combineren de warme uitstraling van hout met het gebruiksgemak van gelamineerde deuren en kozijnen. De met melamine afgewerkte deklaag is krasbestendig en kleurvast, en de zijkanten zijn eveneens afgewerkt in dezelfde kleur.

 

HPL deuren (formica/polyrey) : HPL of stratifiee deuren worden zeer dikwijls toegepast waar intensief gebruik en hoge esthetische wensen de basis vormen voor de deurkeuze. De deuren zijn dan ook verkrijgbaar in een groot gamma aan kleuren, structuren en motieven. HPL deuren kunnen trouwens ook met een breed gamma aan technische eigenschappen geleverd worden zoals brandwerend, geluidswerend of inbraakwerend. 

 

 

HPL deuren garanderen door hun stoot -& krasvaste deklaag duurzaamheid voor de gebruiker. Door de grote keuze aan kleuren en decors kan U uw interieur een heel persoonlijle touch geven. Ze zijn verkrijgbaar in een vrijwel eindeloze hoeveelheid designs van een hoogwaardige kwaliteit. 

Een HPL deur is eigenlijk een vlakke binnendeur voorzien van een hardkunststof (HPL) deklaag. Daardoor zijn ze bij uitstek geschikt voor toepassingen op plaatsen waar fysieke eisen worden gesteld aan het oppervlak (stoot -& krasvast). Niet voor niets worden deze deuren zeer veel in ziekenhuizen, scholen of kantoren geplaatst. 

 

Fineerdeuren : deze deuren kunnen een oplossing of alternatief bieden aan iedereen die op zoek is naar een houten deur. Deze deuren zijn afgewerkt met een fineerlaag van topkwaliteit en vervolgens nog afgelakt op de duurzaamheid te garanderen. 

 

     

 

Een fineerdeur is een vlakke binnendeur afgewerkt met een kwaliteitsvolle fineerlaag. Ze is stijlvol en past daardoor ook in vele interieurs. De gangbare fineersoorten zijn : beuk, eik, esdoorn, limba & mahonie. Andere houtsoorten zijn eventueel op aanvraag leverbaar, afhankelijk van de beschikbaarheid. Fineerdeuren zijn steeds leverbaar met bijpassende fineer kassementen, maar kunnen ook geplaatst worden in massief houten kassementen.

 

Skantrae deuren :  met Skantrae deuren kies je voor een uitstekend kwaliteitsproduct. Skantrae is ontstaan door het samensmelten van de woorden Skandinavia & Trae (Deens voor hout), en is zeer nauw verwant met de superieure kwaliteit, eigen aan de Skandinavische houtindustrie. Het bedrijf doet er alles aan om steeds de beste kwaliteit te kunnen garanderen, en zal steeds de nodige innovatie en optimalisatie voorzien, en worden de allerlaatste interieur -& bouwtrends op de voet gevolgd. Skantrae deuren worden dan ook enkel verdeeld door gerenomeerde handelaars, die enkel kwaliteit bieden aan hun klanten.

 

     

 

Welk type deur U ook in uw gedachten heeft, U vindt het gegarandeerd terug in onze Skantrae collectie. We hebben meer dan 60 verschillende modellen beschikbaar, die allen voorzien zijn van een KOMO -& FSC keurmerk. Duurzaamheid, kwaliteit & trendy zijn enkele woorden die zeer belangrijk zijn voor Skantrae, alsook voor Amerhout.

Kwaliteit ... bij de ontwikkeling van deze binnendeuren zijn kwaliteit een duurzaamheid enkele uitgangspunten. Hout in verschilleden soorten en samenstelligen vormen de basis voor deze deuren. Deze deuren worden gemaakt bij 's werelds beste deurenfabrieken, en staan garant voor een lange levensduur en jarenlang woonplezier.

Door de grote keuze aan deurgehelen zullen we zelfs de grootste twijfelaars kunnen overtuigen om voor de deuren te kiezen.  U kan kiezen voor klassiek, design, trendy, landelijk, puur, modern, ... of een mix van hiervan. Ook de keuze van het glas in de deuren kan belangrijk zijn, maar ook hier kan de klant kiezen uit een zeer uitgebreid gamma van veiligheidsglas. Gaande van helder tot loodglas, met daartussen een 10-tal andere mogelijkheden.

 

Massieve deuren : massief houten binnendeuren zijn meestal opgebouwd uit regels en stijlen, met daartussen platen uit massief hout.  Omdat de meeste deuren terechtkomen in ruimtes met een stabiele luchtvochtigheid, zijn alle houtsoorten geschikt zoals : eik, beuk, grenen, den, afromosia, afzelia, kersenhout, notenhout enz. Een vrijwel onbeperkte keuze qua kleur en tekeningen, voor ieder interieur en budget.

 

     

 

Massief houten deuren bestaan gedeeltelijk of volledig in hout. Met het oog op uw interieur zijn er vele afwerkingsmogelijkheden zoals kleuren, vernissen of oliën in verschillende tinten. 

Waarom is een massief houten deur een goede keuze ... ze geven een warme en gezellige uitstraling, en zijn praktisch onderhoudsvrij. Ze hebben meestal een langere levensduur dan bv. gewone standaard schilderdeuren, en zullen aan zwaardere eisen kunnen voldoen. 

Vraag steeds na of de massieve deur wel degelijk uit volledig massief hout werd opgebouwd, want fineerdeuren vallen bij sommige verdelers ook onder de noemer massieve deuren !  Deze hebben echter enkel een dun laagje fineer en zijn dus minder stootvast en gevoeliger voor beschadigingen.

 

 

* Blokdeuren : alle bovenstaande deuren kunnen met een massief blokkader geleverd worden (i.p.v. een stand.kassement), ingewerkt met onzichtbare scharnieren. Contacteer ons voor meer uitleg aub.

* Schuifdeuren : alle bovenstaande deuren kunnen ook als schuifdeur besteld worden. Hievoor bieden wij verschillende soorten schuifrails aan,  met of zonder afdekkap. Contacteer ons voor meer uitleg aub.

 

    

 


© 2021 Woodtexprojecten - All rights reserved - Development by First Things