Brandwerende deuren

Waarom een brandwerende deur ...

Een brandwerende deur zorgt voor thermische isolatie van de ruimte die ze moet beschermen en werkt vlamvertragend.

Door een branddeur te installeren kunnen brandvrije compartimenten in een woning of gebouw gecreëerd worden.

Branddeuren zijn verkrijgbaar in verschillende afwerking, en worden bv. zeer dikwijls gebruikt als inkomdeur in appartementsgebouwen, of in traphallen, maar er zijn natuurlijk veel meer toepassingen waar het aangeraden is om een branddeur te installeren.

 

Verschil tussen brandwerende deuren ...

Branddeuren bestaan in verschillende uitvoeringen zoals bijvoorbeeld schilderdeur, witlakdeur, HPL deur & fineerdeur. 

Deze deuren bestaan zowel in RF30 (30 minuten brandweerstand) of RF60 (60 minuten brandweerstand), en moet steeds voorzien zijn van een keuringsmerk. Kan indien nodig ook verkregen worden tot RF120. Dit betekend dat deze deur getest en gekeurd is volgens een genormaliseerde brandproef. Men kan dit kenmerk terugvinden in de zijkant van het deurblad. De weerstand wordt dus steeds uitgedrukt als RF30 of RF60, maar kan ook omscheven worden als DF30 of DF60. Een goede werking van een branddeur kan enkel en alleen gegarandeerd worden als deze geplaatst wordt door een erkend plaatster. De brandweer vraagt steeds als bijkomende eis dat brandwerende deuren geplaatst moeten worden door een gecertificeerd plaatser (ISIB), aangezien hij daarvoor ook een attest kan bezorgen indien nodig. Bij Amerhout kunnen we U deze attesten bezorgen aangezien wij erkend plaatser zijn.   

 

Om te voorkomen dat brand en rook zich door een gebouw verspreiden dient dit opgedeeld te worden in compartimenten, zodat deze compartimenten, in geval van brand, zich van elkaar kunnen afsluiten. Een brandproef in een erkend labo bepaalt de brandweerstand, en hiervoor worden de deuren geëvalueerd op 3 criteria : Stabiliteit, Vlamdichtheid & Thermische isolatie.

Benor-ATG-certificaat : In België vermeld dit label (dat in de zijkant van de deur aangebracht wordt) naast het fabricagenummer en het goedkeuringsnummer van de deur, ook de brandweerstand. Verder ook de Belgische norm NBN 713.020 , de 2 conformiteitsmerken Benor & ATG, en het certificatieorganisme BOSEC. Deze kenmerken garanderen dat uw deur aan de kwaliteitsnormen voldoet.

 

 

 

Woodtexprojecten & brandwerende deuren ...

Bij Woodtexprojecten voldoen onze brandwerende deuren aan de strengste normen en geven U een passend antwoord op eventuele comformiteitseisen van uw project. Onze brandwerende deuren beschikken over verschillende BENOR/ATG goedkeuringen. De conformiteit en de oorsprong van onze RF-deuren is gewaarborgd door de aangebrachte labels.

Onze brandwerende deuren kunnen steeds op maat gemaakt worden, en toegepast worden als : enkele of dubbele deur, zwaaideur, schuifdeur of brandwerende deurgehelen met zij -en bovenpanelen.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info betreffende uw project.   

 

 


© 2020 Woodtexprojecten - All rights reserved - Development by First Things