Aandacht:

GEEN AFSPRAKEN MOGELIJK IN DE TOONZAAL VAN 10/07/2020 TEM 31/07/2020

Tijdens het bouwverlof blijft de winkel van Woodtex wel gewoon open! 

Design parket

Designparket bolefloor gaat terug naar de natuur. Het was niet de natuur die rechte lijnen ontwierp, het waren de beperkingen van de techniek. Nu is het mogelijk om terug te keren naar natuurlijke toestanden, en om te leven met natuurlijke lijnen.

Deze parket volgt de gewelfde lijnen die je ook terug zal vinden in de natuur. Ieder plank is uniek als de boom waaruit hij verzaagd werd. Geen 2 planken zijn identiek!

Design parket is een algemene omschrijving, en deze omschrijving staat ook voor andere soorten parket die afwijken van de meest gekende standaard soorten qua vorm of afmetingen.

Verschillende soorten en kwaliteiten design parket.

Designparket BOLEFLOOR is verkrijgbaar in diverse houtsoorten, en bestaat zowel in samengestelde planken met een massieve toplaag, als in volledig massieve planken. Momenteel zijn deze vloeren leverbaar in eik, essen, walnoten, kersen & esdoorn. De vloer is enkel onbewerkt of geolied verkrijgbaar. De keuze aan soorten en kwaliteiten is echter groot genoeg om tegemoet te komen aan ieder interieur.

De verschillende kwaliteiten zijn :

  • SELECT : de meest voortreffelijke kwaliteit. Er zijn geen donkere noesten of spinthout aan de zichtzijde, maar gezonde noesten zijn nog wel aanwezig voor de natuurlijk look.
  • NATUREL : hier is wel spinthout en kleine donkere noesten aanwezig, alsook de gezonde noesten.
  • RUSTIEK : er kan spinthout, donkere noesten en scheurtjes tot 2mm voordoen, zodat het natuurlijke en uiterst rustieke gevoel behouden blijft.

 Design Parket

 

Plaatsing & technische gegevens Design parket.

Design Parket - Amerhout

Design parket BOLEFLOOR is een massieve vloer, maar sommige omstandigheden vragen een meerlaagse oplossing, en is daarom dus ook verkrijgbaar als samengestelde parket met een toplaag van +/- 6 mm. De lengte van de planken gaat tot 300cm, met een breedte van 150-300mm (met soms kleine natuurlijke afwijkingen). In de massieve planken zijn diktes verkrijgbaar van 13 & 20mm, en in meerlaagse planken is dit 13 & 18mm.

Design parket BOLEFLOOR worden gewoonlijk plaatsklaar geleverd met een tand & groef verbinding, en worden bij voorkeur volledig verlijmd op een ondergrond.

Deze parket is ideaal voor omgevingen met wisselende temperaturen, en is dus zeker ook geschikt voor plaatsing met vloerverwarming.

Soorten afwerkingen.

De fabrikant levert design parket bolefloor enkel onafgewerkt of geolied, en dus volgen wij deze afwerking :

*Olie … geeft de vloer een natuurlijke matte look. Oliën dringen diep in het hout en hebben een voedende werking. Olie vult de houtporiën zodat de vloer een soort van waterbestendigheid krijgt, waardoor water niet onmiddellijk zal doordringen. Olie blijft ook elastisch zodat bij het werken van het hout geen scheurtjes zullen ontstaan. Een geoliede parket is echter iets minder bestand tegen vlekken dan een geverniste parket. Toch houdt een regelmatig onderhoud met een voedend product de vloer in optimale staat en zal U hier vele jaren geniet van hebben.

Indien er voor gekozen zou worden om de vloer onafgewerkt te leveren, dient de klant of de plaatser zelf nog af te werken met olie na plaatsing.

design parket - amerhout

Exlcusief parket ...

Bij Woodtexprojecten kan U steeds terecht voor exclusieve parketsoorten zoals bv. Bauwerk. Stalen zijn te bezichtigen in onze showroom en folders zijn beschikbaar. 

 

Design parket - Voorbeeld - AmerhoutDesign parket - Voorbeeld - AmerhoutDesign parket - Voorbeeld - AmerhoutDesign parket - Voorbeeld - Amerhout


© 2021 Woodtexprojecten - All rights reserved - Development by First Things