Aandacht:

Amerhout is gesloten sinds 9 juni 2018. Vanaf heden kan je voor 'vakkundig advies', de 'beste materialen' en een 'betrouwbare plaatsingsdienst' terecht bij ons nieuw concept woodtexprojecten.be . De toonzaal vind je terug op de eerste verdieping bij Woodtex (Boomsesteenweg 680 te Wilrijk). Daar bevinden zich ook de bureau's waar in alle rust uw projecten kunnen worden besproken en uitgetekend.
Bezoek de nieuwe website hier. 

Woodgossip

Woodgossip 

Voor iedereen met een hart van of voor hout ...

Tips en info i.v.m. hout in al zijn vormen en facetten ... deze tips kunnen komen van kranten, tijdschriften, websites, eigen artikelen enz.

Jullie tips zijn natuurlijk ook steeds welkom ...

 

Hout anders bekeken ... spaghettibanken 

° Een lang zitmeubel waar meerder personen tegelijk op kunnen zitten. Niemand die eraan twijfelt dat de definitie van een bank veel poëtischer zou klinken mochten de taalspecialisten de spaghettibanken van Pablo Reinoso gekend hebben.

° Inspriratie voor deze banken vond de kunstenaar in de natuur. Opmerkelijk aan de plantaardige vormen van deze banken is dat ze niet gebogen werden, maar wel gebeeldhouwd. Alle stukken werden gemaakt in de richting van de nerven, zelf wanneer het sculptuur draait.

° De kunst bestaat erin de indruk te wekken dat de krommingen van de organische vormen er van nature zijn, terwijl ze toch starten met een houtblok ! Het vervaardigen duurt, naargelang de grootte, van 3 tot 12 maanden !

 

Creatief met houten palletten ...

met houten palletten kan je vrij makkelijk en zeer goedkoop je eigen meubelen maken ... laat je inspiratie de vrije loop en creëer je eigen designmeubel.

Hieronder alvast enkele leuke ideeën ... veel plezier ermee ... succes gegarandeerd . wink

 

 

Houten fietsen ... topdesign met steeds meer toekomst 

Houten fietsen zijn niet nieuw, maar het ontwerp van Marcus Wallmeyer slaat ons met verstomming. De Duitse designer heeft er jaren over gedaan om zijn Waldmeister te ontwikkelen en in productie te krijgen. Het resultaat oogt dan ook gesofistikeerd met een frame zonder staande achteras. Het technisch huzarenstukje is terug te brengen tot het modelleren van laagjes beukenhout. Beukenhout biedt de juiste structuur en stevigheid om onder hoge druk laag per laag – in totaal om en nabij de honderd – op elkaar te kleven zodat er een stevige houtvorm ontstaat met de juiste curving van de achteras tot het balhoofd van de fiets. Intussen is de fiets ook verkrijgbaar in Copper Beech Wood, Birch Burl, Black Cherry, Brown Ash, Walnut of een houtsoort naar keuze. “De prototypen heb ik nog zelf gebouwd, en het kostte me ongeveer 60 werkuren om ze te maken. Daarna ben ik op zoek gegaan naar houtspecialisten die het aandurven om een serieproductie te gaan maken,” liet Wallmeyer zich in een interview ontvallen. Dit wil echter niet zeggen dat daardoor de prijs gedrukt kan worden want, gaat u even zitten, voor een Waldmeister moet je rekenen op 11.000 euro en afhankelijk van de keuze van hout en de afwerking kan dat oplopen tot 15.000 euro. Uiteraard is de fiets afgemonteerd met alleen maar toponderdelen zodat je de Waldmeister mag beschouwen als een best of the best op wielen.

Enkele andere modellen ... 

 

Gardens by the bay in Singapore 

De Gardens by the Bay, geopend in 2011, maken deel uit van het grote plan om Singapore te veranderen van een 'tuinstad' in 'een stad in de tuin'. De sciencefiction achtige Supertrees springen meteen in het oog. De twaalf bomen gemaakt van beton begroeid met exotische planen en mos variëren in hoogte tussen de 25 en 50 meter. Tussen de toppen van de bomen loopt een wandelpad dat een mooi uitzicht over de tuinen biedt. Ook deze Supertrees zijn 's avonds tijdens een spectaculaire licht- en muziekshow op hun mooist. Het park werd ontworpen door het Britse architectenbureau Wilkinson Eyre Architects.

 

 

 

 

Oseberg vikingschip

Het Osebergschip is een goed bewaard Vikingschip ontdekt in een grote grafheuvel bij de Osebergboerderij dichtbij Tønsberg in de provincie Vestfold in Noorwegen.

Er bevonden zich bij het schip ook diverse goederen en twee vrouwelijke skeletten. Ze dateren van rond 800 na Christus, het schip is waarschijnlijk ouder. Het werd opgegraven door de Zweedse archeoloog Gabriel Gustafson en de Noorse archeoloog Haakon Shetelig in 1904 en 1905. Het schip is te zien in het Vikingskipshuset in Bygdøy in Oslo.

Het Vikingschip is een overnaads geklonken schip van het type karve. Het is bijna volledig van eikenhout. Het is circa 22 meter lang en 5 meter breed. De mast is circa 9-10 meter. Het zeil is ongeveer 90 vierkante meter. De snelheid van het schip kon tot 10 knopen. Het schip heeft 15 paar roeispanen zodat er 30 roeiers konden zitten. Het heeft een breed roer, een ijzeren anker van 10 kg, en verder een loopplank en hoosemmer aan boord. De boeg en de achtersteven zijn versierd met houtsnijwerk in de pakkende beest stijl ook wel bekend als de Osebergstijl. Het was een zeewaardig schip maar toch relatief zwak. Het diende vooral voor reizen voor de kust.

 

Amerhout wordt 'Woodtexprojecten' op zaterdag 23 juni.

Amerhout sluit op 9 juni en opent terug de deuren op het eerste verdiep bij Woodtex op zaterdag 23 juni onder de nieuwe naam 'Woodtexprojecten'.

Voor alle vragen en afhalingen kan u terecht bij Woodtex of op het nummer 03 287 87 05 of stuur een e-mail naar info@amerhout.be

Lees hier meer over de persoonlijke service die centraal staat bij 'Woodtexprojecten'.
Eén feit staat vast, voor ieder project gaan we tot het uiterste: de beste ondersteuning, met de beste materialen en professionele plaatsing die zorgt voor kwaliteit.


© 2018 Amerhout - All rights reserved - Development by First Things