Woodmedia

Woodmedia ...

een andere kijk (video) op alles wat met hout te maken heeft in al zijn vormen en facetten ... 

Jullie tips zijn steeds welkom !

The burning man festival 2014

Burning Man begon in 1986 als een vreugdevuur ter viering van de zonnewende, georganiseerd door Larry Harvey, Jerry James en een paar vrienden. Zij verbrandden op Baker Beach in San Francisco een 2,7 meter hoge houten man. Het evenement sloeg aan en werd tot 1989 jaarlijks herhaald.

Burning Man wordt door deelnemers omschreven als een experimentele samenleving, radicale zelfuiting en radicale zelfvoorziening. Burning Man focust zich niet op een bepaald onderwerp of gebeurtenis zoals muziek of kunst. Prachtige houten kunstwerken worden bij afloop van het festival in brand gestoken als afsluitingsceremonie. De achterliggende gedachte is dat men gedurende Burning Man tijdelijk een gemeenschap opbouwt waar iedereen die zich de toegangsprijs kan veroorloven welkom is, ongeacht ras of afkomst, en waar iedereen zichzelf kan uiten in waar hij of zij het beste in is.

Deelnemers worden geacht zelfvoorzienend te zijn in hun behoeften zoals voedsel, water en een slaapplek. Mensen worden aangemoedigd een gemeenschap te vormen. Gifting, oftewel geven, is hier een onderdeel van. Let op dat geven iets anders is dan ruilen. Bij een ruil is altijd een tegenprestatie betrokken, terwijl bij geven juist centraal staat dat er géén tegenprestatie verlangd wordt.

Wooden car ...

The worlds biggest tree

F1 car made of wood ...

Touchwood

Volg ons via Facebook.

Met regelmaat zullen er unieke acties verschijnen voor onze fans.


© 2018 Amerhout - All rights reserved - Development by First Things